Energirenovering

Merkur kan tilbyde et en totalløsning til energirenovering med en indbygget energi rådgivning og fleksibel finansiering. Løsningen er udviklet til virksomheder, boligforeninger, andelsboligforeninger, frie skoler og andre selvejende institutioner.

Energiselskabet NRGi og Merkur Andelskasse har indgået et partnerskab og kan således tilbyde en færdig pakke, som indeholder både energigennemgang af jeres bygninger, så I får den rette viden at træffe jeres beslutning ud fra samt en enkel og fleksibel finansieringsløsning – Merkurs Energikonto.

Fakta om Energikontoen

  • Energikontoen er konstrueret som en kassekredit
  • Langtidsholdbar og sikker finansieringsløsning af energirenovering
  • Sikrer, at jeres udgifter til energi ikke stiger men rent faktisk falder, når de nødvendige investeringer er betalt
  • Merkur yder kun kreditter til virksomheder og institutioner, der arbejder inden for bæredygtig og miljøvenlig produktion, kultur eller det sociale område. Læs mere her

Energigennemgang foretaget af NRGi

Det kan være svært at overskue alle de energibesparende løsninger, der i dag findes på markedet for ikke at tale om den både energimæssige og økonomiske gevinst ved energirenovering. Derfor tilbyder NRGi en energiscreening af jeres bygninger, samt installering af et energistyringssystem.

Ved en solid gennemgang af alle jeres bygninger vil NRGis energikonsulent komme med forslag til alle tænkelige og relevante energiforbedringer - som f.eks. isolering og energiruder eller opsætning af vedvarende energiløsninger som solceller og varmepumper.

Energikonsulenten udarbejder efterfølgende en rapport, som viser hvilke energi- og økonomibesparelser hvert tiltag giver, og I kan derefter træffe beslutning om, hvilke tiltag, der skal gøres og i hvilken rækkefølge.

Gennemsigtighed

Får I bevilget et lån gennem Merkur, forpligtes virksomheden samtidig til at optræde på hjemmesiden www.minepengegørgavn.dk. Det gør I, da vi i Merkur lægger vægt på gennemsigtighed i bankvirksomheden. Vi ønsker, at alle skal kunne følge med i, hvad deres penge bliver brugt til, mens de er placeret på en konto hos os. Derfor offentliggør vi samtlige virksomheder og institutioner, som Merkur yder lån til på hjemmesiden www.minepengegørgavn.dk.

Kontakt jeres rådgiver i Merkur for at høre mere om energirenovering.

Renten

Navn Rente Debitorrente Forudsætning Kommentar
Energikonto 5,50% 5,61% - Variabel rente
 

Renten beregnes af gælden, rentetilskrivning 4 gange årligt ved udgangen af hvert kvartal.

I forbindelse med de fleste lånetyper skal låntager være andelshaver i Merkur for et beløb svarende til 4% af det samlede udlånsengagements størrelse over 100.000 kr. Den maksimale andelstegning ved låntegning er 200.000 kr. (kursværdi) for virksomheder og institutioner. Merkurs andele er risikovillig kapital og derfor IKKE omfattet af indskydergarantifonden