Visa/Dankort

Har du i virksomheden medarbejdere, der ofte repræsenterer firmaet, så kan det være en god idé med et Visa/Dankort til disse medarbejdere. Et Visa/Dankort giver dig og dine medarbejdere mulighed for at bruge kortet i udlandet til at betale og hæve penge.

Fakta om Visa/Dankort

  • Du kan hæve penge i hæveautomater
  • Du kan anvende dit kort i udlandet. Du kan dog max. bruge 25.000 kr. pr. løbende 30 dage i udlandet.

Kontaktløse Visa/Dankort

Det kontaktløse Visa/Dankort har en chip, der gør det muligt at betale med kortet, uden at det skal sættes ind i selve terminalen. Betalingen bliver hurtigere og mere smidig – og ved beløb under 350 kr. behøver du ikke engang at taste koden. Ved beløb over 350 kr. skal du altid bruge din PIN-kode.

Sikkerhed

De kontaktløse kort er fortsat blandt de sikreste kort i verden. Terminalen kan kun aflæse ét kort ad gangen, og din betaling vil derfor blive afvist, hvis du ved en fejl kommer til at lægge flere kort på samtidig. Kortet kan også kun registrere betalingen én gang, så du kommer ikke til at betale for den samme vare flere gange.

Skulle du komme ud for, at dit kort bliver stjålet eller misbrugt, skal du sørge for at spærre kortet med det samme. Men du hæfter ikke ved tyveri, så skulle uheldet være ude, har det som udgangspunkt ikke en risiko for dig som forbruger. Læs mere om sikkerhed på kontaktløse kort.

Gode råd til brug af kontaktløse Visa/Dankort

  • Tag dit kort ud af pungen, når du holder det hen til terminalen for at betale. Så er du sikker på, at betalingen gennemføres hurtigt og nemt.
  • Sørg altid for at beskytte din pinkode. Skærm af, så ingen andre kan se, hvilke tal du taster.
  • Skriv aldrig din pinkode ned. 
  • Tjek altid, at beløbet, der står på displayet, er korrekt.
  • Når du handler på nettet, kan du beskytte dit kort vha. Verified by Visa - tilmeld dig
  • Spær dit kort med det samme, hvis det er blevet stjålet eller på anden vis er bortkommet. Kontakt Merkur eller spær kortet ved at ringe på tlf. 44 89 29 29

Du har i visse tilfælde mulighed for at gøre indsigelse, hvis dit kort er blevet misbrugt eller du er blevet opkrævet et forkert beløb. Læs mere om kortindsigelser

Vil du gerne vide mere om, hvad Merkur kan tilbyde erhvervskunder, så kontakt os på telefon 70 27 27 06.