Banknetværk udpeger direktør

Den internationale interesseorganisation for værdibaserede banker Global Alliance for Banking on Values har udpeget spansk professor til organisationens første direktør.

Dr. Marcos Eguiguren der er bosiddende i Barcelona i Spanien skal stå i spidsen for Global Alliance for Banking on Values’ (GABV) ambitioner om at skabe et globalt, positivt og levedygtigt alternativ til det traditionelle finansielle system.

- Siden finanskrisen har der været stigende opmærksomhed omkring behovet for et paradigmeskifte inden for bankvæsen og den finansielle sektor. Min interesse for værdibaserede banker startede i 1998 da jeg blev en del af Proyecto Trust som havde til mål at blive Spaniens første etiske bank, siger Marcos.
Han kommer fra en baggrund som medstifter af SingularNet – et firma der hjælper organisationer med at indarbejde bæredygtighed i deres forretningsmodel, han er desuden Professor ved Det Polytekniske Universitet i Catalonien (Spanien) og tidligere bestyrelsesmedlem i Triodos Bank, der også er medlem af GABV.

Bestyrelsesformanden for GABV, Peter Blom, tager godt imod den nye direktør:
- Jeg er glad for at kunne byde Marcos velkommen til GABV-teamet og at til lade den værdibaserede bank-bevægelse vokse sammen med vores medlemmer, partnere, eksperter og beslutningstagere, så vi kan påvirke bankvæsenet til at blive mere transparent, etisk, robust og baseret på den reelle økonomi.

GABV består i dag af 28 banker fra Asien, Afrika, Australien, Syd- og Nordamerika og Europa og blev stiftet af blandt andet Merkur og en række andre banker i 2009. Samlet repræsenterer netværket banker i 31 lande og med mere end 20 millioner kunder og 30.000 medarbejdere. Læs mere om netværket på www.gabv.org 

 

Dr. Marcos Eguiguren er udnævnt til Executive Director i Global Alliance for Banking on Values. Foto: GABV

Dr. Marcos Eguiguren er udnævnt til Executive Director i Global Alliance for Banking on Values. Foto: GABV