Er du klar til ferie?

Solen er langt om længe kommet frem og snart står sommerferien for døren. Her er derfor en række gode ferieråd, som det er værd at orientere sig om, hvis man vil undgå, at pengemangel ødelægger den gode feriestemning.

Har du brug for et ekstra kort?

Vær opmærksom på beløbsgrænserne og tænk gerne i to kort.
Hvis du eksempelvis bestiller og betaler dine flybilletter med dit kort og derpå yderligere betaler for et hotel, kan du hurtigt overskride beløbsgrænsen eller opleve at dit kort bliver spærret.

Derfor er det en rigtig god idé at have flere betalingskort med på ferien. Som supplement til et Visa/Dankort er et Mastercard et godt alternativ. Få et overblik over de forskellige korttyper og beløbsgrænserne her.

Du kan bestille ekstra kort i netbank – men husk at bestille i god tid.

Skal dit kort fornyes?

Du bør kontrollere udløbsdato på dit kort i god tid, inden du rejser, så du er sikker på, at du kan bruge kortet under hele rejsen. I nogle lande kan du opleve at få din betaling ved leje af bil eller hotelophold afvist, hvis der er mindre en 6 måneder til at dit kort udløber. Det kan tage op til 14 dage at modtage et nyt kort efter bestilling.

Læs kortbetingelserne inden afrejse

Kortbetingelserne kan variere fra kortudsteder til kortudsteder, så det er klogt på forhånd at sætte sig ind i, hvor høj kortets beløbsgrænse er, hvad det koster at hæve på kortet osv. Bliver beløbsgrænsen f.eks. overskredet, bliver betalingen afvist.

Har du styr på rejseforsikringen?

Det er altid en god idé at have en rejseforsikring. Har du et kreditkort fra MasterCard Standard, Guld eller Platin, følger der en rejseforsikring med dit kort. Du kan finde forsikringsbetingelserne her.
Hvis du har spørgsmål til rejseforsikringerne, kan du finde svar her.

Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte Merkur.

Geografisk sikkerhed for MasterCard

Merkur tilbyder dig Geografisk Sikkerhed via din netbank og mobilbank. Geografisk Sikkerhed betyder, at du selv bestemmer, hvor dit MasterCard må bruges. Du kan f.eks. vælge, at kortet ikke må bruges i Sydamerika, i Afrika eller på internettet. Geografisk Sikkerhed giver dig altså mulighed for at sikre dit MasterCard mod misbrug i udlandet. Dog skal du huske at åbne op for feriedestinationen. Læs mere om geografisk sikkerhed 

Informér Merkur

Fortæl os om ferieplanerne, hvis du skal være på ferie i meget lang tid og kommer til at have et atypisk forbrug på dit kort. Oplys os for eksempel om kontaktinformationer, hvis der skulle opstå en situation, hvor vi har behov for at komme i kontakt med dig.

Hvis du mister kortet eller har mistanke om misbrug

Reagér øjeblikkeligt, hvis du mister dit kort eller du får mistanke om, at det kan være misbrugt. Du kan spærre dit kort i din mobilbank eller netbank hele døgnet. Har du ikke mulighed for at tilgå netbanken eller mobilbanken kan du kontakte Merkur.

Uden for vores åbningstid kan du kontakte Nets på telefon: +45 44 89 29 29 (Dankort, Visa/Dankort) eller +45 44 89 27 50 (MasterCard).

Danske kroner kan være dyrere

Nogle udenlandske butikker og pengeautomater tilbyder, at du kan vælge mellem at betale beløbet i danske kroner eller den lokale valuta, når du bruger dit kort. Bemærk, at det ofte er lidt dyrere at vælge beløbet i danske kroner. Til gengæld ved man med det samme, hvad man har brugt og slipper for at regne om.

Merkur ønsker alle en rigtig god ferie!