Gode ferieråd

Sommeren er over os, og mange rejser ud til alle hjørner af verden. Her er derfor en række gode ferieråd, som det er værd at orientere sig om, hvis man vil undgå, at pengemangel ødelægger den gode feriestemning.

Før ferien:

Tjek udløbsdato

Du bør kontrollere udløbsdato på dit kort i god tid, inden du rejser, så du er sikker på, at du kan bruge kortet under hele rejsen. Det kan tage op til 14 dage at bestille et nyt kort.

Læs kortbetingelserne inden afrejse

Kortbetingelserne kan variere fra kortudsteder til kortudsteder, så det er klogt på forhånd at sætte sig ind i, hvor høj kortets beløbsgrænse er, hvad det koster at hæve på kortet osv. Bliver beløbsgrænsen f.eks. overskredet, bliver kortet afvist.
Har du et MasterCard Standard, Guld eller Platin, følger der en rejseforsikring med dit kort. Du kan finde forsikringsbetingelserne her

Geografisk sikkerhed

Merkur tilbyder dig Geografisk Sikkerhed via din netbank og mobilbank. Geografisk Sikkerhed betyder, at du selv bestemmer, hvor dit MasterCard må bruges. Du kan f.eks. vælge, at kortet ikke må bruges i Sydamerika eller Afrika. Geografisk Sikkerhed giver dig altså mulighed for at sikre dit MasterCard mod misbrug i udlandet. Dog skal du huske at åbne op for feriedestinationen. Læs mere om geografisk Sikkerhed

Informér Merkur

Fortæl os om ferieplanerne, hvis du skal være på ferie i meget lang tid og kommer til at have et atypisk forbrug på dit kort. Oplys os for eksempel om kontaktinformationer, hvis der skulle opstå en situation, hvor vi har behov for at komme i kontakt med dig.

Under ferien:

Pas på pinkoden og hold øje med kortet

Nøjagtigt som herhjemme gælder det også i udlandet om at holde et vågent øje med omgivelserne, når du taster din pinkode og så vidt muligt heller ikke slippe kortet af syne i forbindelse med betalinger. Vi anbefaler også, at du jævnligt kontrollerer, at du ikke har mistet dine kort.
Kort skal opbevares med samme påpasselighed som kontanter, pas, sygesikringsbevis og lignende.

Kontroller kvitteringen

Du bør kontrollere dine kvitteringer og sørge for, at de altid er udfyldt, før du skriver under. Gem kopier af alle dine kvitteringer og automatudtræk, så du kan tjekke din konto, når du kommer hjem.


Hvis du mister kortet eller du har mistanke om misbrug

Reagér øjeblikkeligt, hvis du mister dit kort eller du får mistanke om, at det kan være misbrugt. Kontakt hurtigst muligt Merkur. Uden for vores åbningstid kan du kontakte Nets på telefon: +45 44 89 29 29 (Dankort, Visa/Dankort) eller +45 44 89 27 50 (MasterCard).

Danske kroner kan være dyrere

Nogle udenlandske butikker tilbyder, at du kan vælge mellem at betale beløbet i danske kroner eller den lokale valuta, når du bruger dit kort. Bemærk, at det ofte er lidt dyrere at vælge beløbet i danske kroner. Til gengæld ved man med det samme, hvad man har brugt og slipper for at regne om.

Merkur ønsker alle en rigtig god ferie!