Merkur bidrager til ny rapport om energirenovering

Der er fortsat stort klimapotentiale i energirenovering af private boliger, konkluderer en ny rapport fra CONCITO og Realdania. Merkur har bidraget til rapporten med vores viden inden for bæredygtig og klimavenlig boligrenovering.

Rapporten ”Energirenovering af den private boligmasse”, der er udarbejdet af CONCITO for Realdania, kortlægger udviklingen af energirenovering af boligmassen siden 2011. Den indeholder også forslag til, hvordan man kan styrke indsatsen på området. Merkur har biddraget med den viden, vi har opbygget gennem mange års arbejde med energieffektiv og bæredygtig renovering.  

Merkurs klimalån er et af rapportens eksempler på, hvordan pengeinstitutter kan være med til at fremme energirenovering af private boliger. Et klimalån hos Merkur kan for eksempel bruges til at installere solceller, varmepumpe, lavenergiruder eller andre energibesparende forbedringer. Pengeinstitutter kan ved at tilbyde denne type lån være med til at fremme energirenovering, lyder det i rapporten.

Generelt går udviklingen af energieffektivitet i boliger fremad, og nyt byggeri opføres i meget bedre energistandard end tidligere. Men fordi vi bygger større boliger i dag, og fordi eksisterende bygninger udgør den største del af den samlede boligmasse, er energiforbruget samlet set uændret. Derfor konkluderer rapporten, at der stadig er stort klimapotentiale i at energirenovere vores boliger, og at udviklingen på dette område vil kunne lette Danmarks omstilling til et lavemissionssamfund.

Merkur arbejder fortsat aktivt med rådgivning og lån til bæredygtig og klimavenlig renovering af boliger.

Læs hele rapporten fra CONCITO og Realdania her.