Merkur på Folkemødet 2016

For at sætte fokus på en række af de udfordringer vores samfund står overfor, deltager Merkur i en række arrangementer på Folkemødet på Bornholm. Her kan du se hvor du kan finde Merkur og de to arrangementer som vi selv står for.

Her kan du finde MERKUR PÅ FOLKEMØDEt

 

"Hvad skal vi leve for" - ikke "Hvad skal vi leve af"

Tid: Torsdag den 16 juni, 20.00-21.00
Sted: A1 Højskolernes Folkekøkken - Danchells Anlæg
Arrangør: Højskolerne

I denne paneldebat har Testrup Højskoles Elevforening samlet tre mennesker, der på hver deres måde og fra hver deres felt, må og skal tage stilling til, hvilket samfund vi lever i. En psykolog, en præst og en bankmand stimler sammen, til en snak om dannelse, velfærd og konkurrencestat.


Born Social LIVING LAB – grønt og gråt guld speeddater

Tid: Fredag den 17 juni, 13:15-16:00
Sted: D8 Demokrati Scenen - Ved Brandstationen
Arrangør: Demokrati Scenen. B Lab Danmark. Call me. Den Sociale Kapitalfond. Djøf. Fonden for Entreprenørskab. FSR - danske revisorer. Kooperationen. Spark.

Iværksætterne i Born Social-virksomhedslaboratoriet møder det etablerede erhvervsliv og får mulighed for at høste erfaring og teste deres Impact Business Models. Se de første prototype-pitch på fremtidens virksomheder og lyt med når rådgivere spiller bold med de unge samfundsaktivister.


Socialøkonomi - model for bæredygtig udvikling?

Tid: Lørdag den 18. juni, 11:45-12:45
Sted: E11 Civiltinget - Kampeløkke Havn
Arrangør: Sociale Entrepenører

I Danmark anvendes socialøkonomiske virksomheder primært til integration på arbejdsmarkedet.Men den socialøkonomiske model rummer et uudnyttet potentiale,også når det gælder omstilling til en bæredygtig fremtid.Kom og hør forskellige vinkler på temaet-og bidrag selv til debatten. 

Demokrati i kundeejede virksomheder

Tid: Lørdag den 18. juni, 11:45-12:45
Sted: F18 Sverigesvejs Mødetelt - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Arrangør: Merkur Andelskasse

Danmark har en lang tradition for virksomheder ejet af kunderne, leverandørerne eller medarbejderne. Kan man styrke demokratiet i kunde- og medlemsejede virksomheder og stadig drive en virksomhed?

ET BEDRE SAMFUND GENNEM INVESTERING?

Tid: Lørdag den 18. juni, 13:00-14:00
Sted: F18 Sverigesvejs Mødetelt - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek
Arrangør: Merkur Andelskasse

Kan man som borger få indflydelse på, hvordan ens sparepenge eller investeringer påvirker samfundet? Merkur Andelskasse begyndte for over 30 år siden som en slags håndholdt crowdfunding. Nu går CrowdInvest og Merkur sammen om at gøre det muligt for alle at investere i mindre danske virksomheder.


Merkur om konstruktiv støtte til fattige fiskere i Tanzania

Tid: Lørdag den 18. juni, 15:30-16:30
Sted: H16 Retfærdigt og miljøvenligt fiskeri. - Allinge Havn, Bådpladser
Arrangør: Landsforeningen Levende Hav

Knud Andersen fra Levende Hav tager en snak med Kirsten Arup fra Merkur Andelskasse om, hvordan man kan bruge danske penge til på en konstruktiv måde at udvikle fattige kystfiskeres muligheder i forbindelse med et kystfiskerprojekt i Tanzania. Alle på workshoppen er velkomne til at spille ind.


Hvad skal du leve af? - når du bliver øbo…

Tid: Lørdag den 18. juni, 16:00-17:00
Sted: A29 Danske Småøer - Danchells Anlæg
Arrangør: Sammenslutningen af Danske Småøer

Hvad er småøernes fremtidige erhverv? Småøerne, og det de kan byde på, er tiltrækkende for mange, og ølivet ligger som en drøm i baghovedet på flere mennesker. Men før det kan blive en reel overvejelse at bosætte sig på en af øerne skal arbejdslivet kunne hænge sammen – for hvad skal man leve af?

Grøn omstilling med crowdfunding

Tid: Lørdag den 18. juni, 16:00-17:00
Sted: J61 Høiers Iscafé - Kæmpestranden
Arrangør: PV Island Bornholm

Kan crowdfunding bidrage med en reel finansieringsløsning når det gælder grøn omstilling ude i de små lokalsamfund? Vi sætter fokus på muligheder og udfordringerne med udgangspunkt i to aktuelle eksempler. Jordopkøb hos jordbrugsfonden SamsØkologisk og grøn investering i Gudhjem svømmehal.

Skal Bornholm have sin egen valuta?

Tid: Lørdag den 18. juni, 17:30-18:30
Sted: E1 Avisen Kommunen - Kampeløkke Havn
Arrangør: Omstilling Nu. Avisen Kommunen og dknyt

Vi har spurgt en række eksperter, men vi vil også gerne høre dig: Skal Bornholm ha’ sin egen valuta? Måske tænker du det lyder som ren utopi, men så kom og lyt med når Omstilling Nu starter diskussionen: Kan lokal valuta både fremme lokal udvikling og bæredygtighed? Hvad mener du?

Hvilke værdier er mest værd?

Tid: Lørdag den 18. juni, 19:30-21:00
Sted: E1 Avisen Kommunen - Kampeløkke Havn
Arrangør: JAK, Gode Penge, Fair bidragssats

Samtale om ægte værdier med Chresten Heesgård Ibsen og markante danske meningsdannere og værdibærere. 19.30 Offset med kendt dansker 20.00 Debat med publikum 


FAKTA OM FOLKEMØDET

  • Folkemødet finder sted hvert år i uge 24 i Allinge på Bornholm.
  • Folkemødet 2016 åbner torsdag den 16. juni og slutter søndag den 19. juni.
  • Folkemødet blev gennemført for første gang i 2011
  • Folkemødets vært er Bornholms Regionskommune, men det er eventarrangørerne - dvs. partier, organisationer, virksomheder og private - der tegner indholdet.
  • Folkemødets arrangementer er gratis, åbne for alle, behandler et emne af samfundsrelevans og foregår i Allinge.