Merkurs kunder får nu det bedste fra Swipp og MobilePay

Merkur Andelskasse er med i et nyt partnerskab, som åbner vejen for, at en samlet dansk banksektor kan stå bag MobilePay.

Merkur Andelskasse bliver en del af et nyt MobilePay-samarbejde. Det betyder, at Merkur Andelskasse kunder på sigt vil sige farvel til Swipp og goddag til MobilePay. I første omgang forbliver alle privatkunder i Swipp, mens alle erhvervskunder får tilbudt at skifte til MobilePay.

Swipp forbliver operationel i en periode, som endnu ikke er endeligt fastlagt, hvorefter løsningen fases ud. Indtil da serviceres løsningen og kan benyttes af både privatkunder og erhvervsdrivende. Samtidig med etablering af MobilePay udnyttes den omkostningseffektive konto til konto-løsning fremadrettet. Dermed forenes det bedste fra begge verdener til glæde for kunderne og pengeinstitutterne.

Glæde over MobilePay-aftale

Merkur Andelskasse, glæder sig over, at der er fundet en løsning for Swipp, som tilgodeser såvel kunderne som pengeinstitutterne.

”Med det store antal af danske pengeinstitutter, der nu bakker op om løsningen er der grundlag for med stor styrke at udvikle og udbrede MobilePay, samtidig med at vi med konto til konto-infrastrukturen fra Swipp får mulighed for at gøre dette på den mest omkostningseffektive måde”, forklarer Merkurs direktør, Lars Pehrson.

Nyt navn

”MobilePay vil fremover alene blive markedsført på sit navn og ikke som hidtil MobilePay by Danske Bank. Det nye partnerskab betyder også, at vi gennem vores fælles indkøbsselskab BOKIS sikres indflydelse på den fortsatte udvikling af MobilePay. Det sidste er vigtigt for os”, understreger Lars Pehrson.

Swipp vil på sigt udgå som selvstændig app – og selskabet bag lukkes formelt, når tid er - mens dele af funktionaliteten som nævnt vil leve videre.

Overblik – det sker der nu:

  • Swipp kan i en periode fortsat benyttes af både privatkunder og erhvervsdrivende.
  • Kunderne vil løbende blive orienteret.
  • Merkurs erhvervskunder vil få hjælp til at flytte fra Swipp til MobilePay.
  • Den centrale konto til konto-løsning, som vi kender den fra Swipp, udnyttes fremadrettet.
  • Private kommer fortsat ikke til at betale for at benytte MobilePay.