Merkurs samarbejde med Totalkredit

Totalkredit har valgt at hæve deres bidragssatser forud for en børsnotering af moderselskabet Nykredit af flere grunde. Totalkredit inviterer til en række landsdækkende møder, hvor de vil uddybe årsager og svare på spørgsmål.

Baggrund og samarbejdsrelationer

Merkur indgår i mange forskellige partnerskaber, for at kunne tilbyde vores kunder en fuld pallette af bankprodukter, herunder realkreditlån. Merkur foretrækker samarbejdspartnere, der enten er kundeejede som vi selv (Triodos, Nykredit/Totalkredit, AP Pension, ALKA Forsikring) eller er ejet af de mindre pengeinstitutter i fællesskab (f.eks. DLR Kredit, Sparinvest).

Nykredit har nu valgt at gå på børsen med henvisning til nuværende og kommende kapitalkrav og vil derfor – når børsnoteringen er sket - kun delvist være kundeejet. Om dette kunne have været gjort anderledes har Merkur ingen indflydelse på, og Nykredit må selv forklare baggrunden for deres valg.

De tre øvrige realkreditinstitutter i Danmark, der låner ud til private, er alle ejet af hver sin storbank. Vi ser dem derfor ikke som alternativer og vi føler os ikke overbevist om, at de vil afholde sig fra tilsvarende bidragsstigninger.

Du kan læse mere om Merkurs samarbejdspartnere her.

Spørgsmål til Totalkredit

Totalkredit har valgt at stille op til kommentarer, spørgsmål og svar på en landsturne som løber henover den kommende uge. På møderne vil koncernchef i Nykredit, Michael Rasmussen orientere om baggrunden for de varslede bidragsforhøjelser og om Nykredits planer om en børsnotering. Herefter vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

24. februar kl. 17-19 i Næstved, Dania 15, 4700 Næstved

25. februar kl. 17-19 i Viborg, Holstebrovej 2, 8800 Viborg

1. marts kl. 17-19 i Aabenraa, Madevej 13, 6200 Aabenraa

2. marts kl. 17-19 i Odense, Mageløs 2, 5100 Odense

7. marts kl. 17-19 i Hjørring, Østergade 30 9800 Hjørring

Tilmelding foregår via Nykredits Facebookside, 

Du har som Totalkredit kunde også mulighed for at øve indflydelse på Nykredit via foreningen Nykredit, der er hovedaktionær i Nykredit koncernen. Alle der har et lån hos Totalkredit kan blive medlemmer og alle låntagere har derved mulighed for at gøre opmærksom på forhold, som de er uenige i. Du kan læse mere om, hvordan du melder dig ind i Foreningen Nykredit.