Nu kan du se efter Svanemærket, når du investerer

Merkur kan som det først pengeinstitut i Danmark præsentere fire Svanemærkede investeringsfonde. Helt konkret er der tale om Triodos Sustainable Pioneer Fund, Triodos Sustainable Equity Fund, Triodos Sustainable Bond Fund og Triodos Sustainable Mixed Fund.

Danske forbrugere er vant til at kigge efter Svanemærket, når de køber alt lige fra vaskepulver, sæbe og bagepapir til maling, møbler og bilvask. Og nu er turen kommet til endnu et stort fokusområde, hvis man vil gøre en forskel som bæredygtig forbruger. Fra i dag kan man nemlig læne sig op af Svanemærket, hvis man ønsker at investere sine sparepenge.

Svanemærket lægger i sin vurdering af investeringsprodukter stor vægt på bæredygtighed – og på at der bliver investeret i selskaber, som allerede er gode på miljø, eller som arbejder målrettet for at blive det.

”Målet med Svanemærket er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug – og sidste år blev det muligt også at svanemærke investeringsfonde, da der er et enormt miljøpotentiale i motivere banker, pensionskasser og investeringsfonde til bæredygtige investeringer. Svanemærkede investeringsfonde skal opfylde 25 obligatoriske krav, der regulerer de forskellige måder, som en fond kan påvirke virksomheder på. Det vil blandt andet sige gennem fravalg og tilvalg af virksomheder samt åbenhed om fondens investeringer. Og vi er glade for, at danskerne nu for første gang kan gå efter Svanemærket, når de skal investere penge”, siger Karen Dahl Jensen, produktudviklingschef hos Nordisk Miljømærkning, der har ansvaret for Svanemærket.

Vil du investere i Svanemærkede fonde?

Hvis du ønsker at investere i en af de Svanemærkede fonde eller blot ønsker at vide mere om at investere bæredygtigt, så kontakt din rådgiver eller din afdeling i Merkur. Er du endnu ikke kunde i Merkur, så skriv til os på investering@merkur.dk eller giv os et kald på 70 27 27 06.

De første svanemærkede fonde i Danmark

Alle fire investeringsfonde investerer i virksomheder og/eller stater, der tilbyder løsninger inden for områderne for bæredygtig omstilling: bæredygtige fødevarer, bæredygtig transport og infrastruktur, vedvarende energi, cirkulær økonomi, social inklusion, innovation inden for bæredygtighed og sundhed:

Hold dig opdateret på bæredygtige investeringer

Merkur udsender fire gange årligt et nyhedsbrev om trends inden for bæredygtige investeringer. Vi berører emner som impact investeringer, ESG, afkast, mv. 

Triodos Investment Management overrækkes licens til at anvende Svanemærket på fire investeringsfonde. Triodos-fondene er de første svanemærkede fonde tilgængelige for danske investorer.

Triodos Investment Management overrækkes licens til at anvende Svanemærket på fire investeringsfonde. Triodos-fondene er de første svanemærkede fonde tilgængelige for danske investorer.