Ny etisk investeringsmulighed til mindre investorer

Merkur Andelskasse har udvidet samarbejdet med hollandske Triodos Investment Management om at tilbyde bæredygtige og etisk screenede aktier og obligationer til danske kunder. Med udvidelsen kan Merkur nu tilbyde vores kunder at investere i Triodos Sustainable Mixed Fund.

Triodos Sustainable Mixed Fund investerer i både aktier i bæredygtige virksomheder samt i virksomheds- og statsobligationer. Både virksomheder og lande bliver screenet efter en række etiske og bæredygtige principper, inden de bliver inkluderet i fondens portefølje.

Da fonden både indeholder aktier og obligationer, er den velegnet til investorer, der kun ønsker at investere et mindre beløb men gerne vil have en god risikospredning.

Seriøs og grundig screening

Triodos Investment Management, som administrerer Triodos Sustainable Mixed Fund, foretager en af de mest omfattende screeninger på markedet for at beslutte, om der skal investeres i en given virksomhed. Først anvendes best-in-class screening og dernæst en række andre minimumskriterier. For eksempel fravælges virksomheder, der beskæftiger sig med våbenproduktion, atomkraft, miljøskadelige stoffer osv. Desuden stiller Triodos krav til, at virksomheder ikke kan sættes i forbindelse med korruption, menneskerettighedskrænkelser, lovovertrædelser, forurening, dyreforsøg, genmanipulation og industrielt landbrug (der er over 100 forskellige indikatorer).

I forhold til statsobligationer investerer Triodos Investment Management i lande hvis regeringer opfylder de højeste standarder for demokrati og som har underskrevet verdens vigtigste miljømæssige-, sociale- og menneskerettighedstraktater og konventioner.

Investeringer via Merkur

Du kan læse mere om, hvilke bæredygtige investeringsmuligheder, Merkur kan tilbyde her på hjemmesiden.

Du er også meget velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak på telefon 70 27 27 06.