Generalforsamling og andelshavere

Merkur er en andelskasse. Det betyder, at du kan blive medejer af Merkur, ved at købe andele. Som medejer af Merkur, hjælper du os med at bygge videre på en bæredygtig samfundsudvikling.

Du også med til at bestemme, hvordan en så vigtig sektor som banksektoren skal se ud.

I Merkur har vi en ambition om at sprede andelskapitalen over så mange andelshavere som muligt. På den måde får flest muligt indflydelse på, hvordan andelskassen skal udvikle sig. Bare man ejer én andel har man stemmeret på den årlige generalforsamling, hvor der tages stilling til en række punkter, som er væsentlige for andelskassens virke. Generalforsamlingen vælger bl.a. et repræsentantskab, der igen vælger Merkurs bestyrelse.

Hver andelshaver har kun én stemme, uanset antallet af andele - det er en vigtig del af andelsprincippet og sikrer hver af vores medejere medbestemmelse. Læs mere om, hvordan du bliver andelshaver i Merkur.

Generalforsamling 2018

Merkur afholder ordinær generalforsamling lørdag den 14. april 2018 i Aalborg Kongres & Kultur Center. Forud for generalforsamlingen indbyder Merkur til seminar om pengeinstitutters vilkår under titlen: ”Hvilket pengeinstitut vil vi have – og kan vi få det?”

Hvad vil det sige at være andelshaver?

Hvad vil det sige at være andelshaver?