Dankort

Dankortet er et betalingskort, du kan bruge til betalinger i Danmark. Kortet kan anvendes i pengeautomater, i butikker og på internettet.

Fakta om Dankort

 • Du skal være 18 år for at få et Dankort
 • Dankortet kan kun anvendes i Danmark
 • Du kan bruge Dankortet både i pengeautomater, i butikker og på internettet

Kontaktløst Dankort

Det kontaktløse Dankort har en chip, der gør det muligt at betale med kortet, uden at det skal sættes ind i selve terminalen. Betalingen bliver hurtigere og mere smidig – og ved beløb under 350 kr. behøver du ikke engang at taste koden. Ved beløb over 350 kr. skal du altid bruge din PIN-kode.

Sikkerhed

De kontaktløse kort er fortsat blandt de sikreste kort i verden. Terminalen kan kun aflæse ét kort ad gangen, og din betaling vil derfor blive afvist, hvis du ved en fejl kommer til at lægge flere kort på samtidig. Kortet kan også kun registrere betalingen én gang, så du kommer ikke til at betale for den samme vare flere gange.

Skulle du komme ud for, at dit kort bliver stjålet eller misbrugt, skal du sørge for at spærre kortet med det samme. Men du hæfter ikke ved tyveri, så skulle uheldet være ude, har det som udgangspunkt ikke en risiko for dig som forbruger. Læs mere om sikkerhed på kontaktløse kort.

Dankort på mobilen

Du kan også betale med Dankort på mobilen. Du skal blot hente appen My Wallet - en digital tegnebog.

Med My Wallet ligger dit Dankort altid klar digitalt i din mobil, skjult bag en kode, du selv har valgt eller dit fingeraftryk. I de tilmeldte butikker betaler du nemt og sikkert – præcis som hvis du brugte dit fysiske Dankort.

Sådan gør du:

 • Hent My Wallet i App Store eller Google Play
 • Log ind med Nem-ID, vælg ”Merkur Andelskasse” og tilføj dit Dankort i appen.
 • Vælg en kode til kortet, som kun du kender. Så er du klar.

Det er nemt at betale med My Wallet, når du står nede i butikken. Du skal blot sørge for at have slået Bluetooth (iPhone) eller NFC (Android) og meddelelser til og så holde din mobil hen til terminalen. Er beløbet over 200 kroner, skal du godkende betalingen på din mobil med den kode, du har valgt eller dit fingeraftryk. Er beløbet under 200 kroner, behøver du ikke koden – ligesom når du betaler kontaktløst.

Sikkerhed og Dankort på mobilen

Dankort på mobilen er ekstra sikkert, fordi der ikke ligger kortoplysninger på telefonen, og der derfor ikke udveksles kortoplysninger mellem mobil og terminal. Der er altså ikke et kortnummer, der kan aflures.
Skulle der alligevel ske et misbrug, vil du være ligeså godt dækket, som når du benytter et almindeligt betalingskort.

Vi anbefaler, at du sætter mobilen til automatisk at låse, når du ikke bruger den, så andre ikke kan få adgang til mobilen og den digitale tegnebog. Husk at beskytte koden til dine virtuelle kort, og giv den ikke videre til andre.

Mister du din mobil, skal du øjeblikkeligt spærre dit dankort.

Gode råd, når du betaler med Dankort

 • Tag dit kort ud af pungen, når du holder det hen til terminalen for at betale. Så er du sikker på, at betalingen gennemføres hurtigt og nemt.
 • Når du handler på nettet, anbefaler vi, at du beskytter dit kort ved at bruge Nets sikkerhedsløsning - Dankort Secured by Nets. Tilmeld dig her
 • Sørg altid for at beskytte din pinkode. Skærm af, så ingen andre kan se, hvilke tal du taster.
 • Skriv aldrig din pinkode ned. Brug i stedet en pinkodehusker.
 • Tjek altid, at beløbet, der står på displayet, er korrekt.
 • Kontrollér løbende dine kontoudtog eller følg med på din netbank. Kontakt Merkur, hvis der er posteringer, du ikke kan genkende.
 • Spær dit kort med det samme, hvis det er blevet stjålet eller på anden vis er bortkommet. Kontakt Merkur eller spær kortet ved at ringe på tlf. 44 89 29 29
 • Du kan altid spærre dit kort via din Netbank: Vælg konti og posteringer> kort > klik på ”spær”. Alternativt via din Mobilbank: Vælg ”kort” > tryk på kortet > tryk ”spær kort”.

Du har i visse tilfælde mulighed for at gøre indsigelse, hvis dit kort er blevet misbrugt eller du er blevet opkrævet et forkert beløb. Læs mere om kortindsigelser

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.