Lån til kolonihave

Uanset om du er på jagt efter et haveforeningshus eller en kolonihave, kan Merkur hjælpe dig med et lån.

Et kolonihavelån kan du bruge, hvis du står og skal låne til køb af en kolonihave, et havelod eller et haveforeningshus, hvor du kan bo hele året. Men kolonihavelån kan også anvendes, hvis du vil låne penge til for eksempel energirenovering eller ombygning af et eksisterende kolonihavehus.

Fakta om haveforeningslån

  • Lån op til 80% af købsprisen
  • Løbetiden for lånet bliver aftalt individuelt og kan være op til 20 år
  • Som sikkerhed tages der pant i huset
  • I Merkur skal du være helkunde for at kunne optage lån

Økonomien

Det er dyrere at låne til kolonihave end til ejerlejligheder og –huse, da der ikke kan tages pant i grunden, fordi den jo oftest er lejet. Derfor kan du ikke få et realkreditlån. Merkurs kolonihavelån giver dig mulighed for at låne op til 80% af købsprisen til en rimelig rente.

Lad os rådgive dig

I Merkur hjælper vi dig gerne med at kigge haveforeningens økonomi igennem, så du er klædt på til at træffe den rette beslutning, når du skal købe en kolonihave eller et haveforeningshus.
Det kan også være, du allerede har en kolonihave, og ønsker at flytte lånet til Merkur.

Uanset hvordan det forholder sig, så kontakt os, så vi kan få en snak om dine muligheder.

Ring til os på 70 27 27 06 eller skriv en mail til merkur@merkur.dk, hvis du vil booke et møde eller bare ønsker at høre nærmere.

Klassificering af lån

Fra 1. juli 2013 gælder en lovpligtig mærkningsordning for lån med pant i fast ejendom eller andelsbolig, der er større end 100.000 kr. Låntyperne er bygget op omkring et ”trafiklys” – grøn, gul og rød. Merkurs egne produkter ligger alle inden for den gule kategori. Læs om risikoklassificering af lån.