Livrente

En livrente sikrer et månedligt beløb resten af livet, uanset hvor længe man lever, i modsætning til ratepensionen, som stopper efter en aftalt årrække. Livrenten fungerer altså mere ligesom en forsikring end som en opsparing.

Fakta om Livrente

  • Du er sikret en livsvarig ydelse
  • Livrenten kan oprettes frem til du fylder 75 år.
  • Der er ingen øvre grænse for, hvor meget du kan indbetale på ordningen
  • Der er fuldt fradrag til indbetalingerne på en livrente. Vær dog opmærksom på gældende fradragsregler for private (Se faktaark nederst på siden eller kontakt din rådgiver)
  • Dør du inden påbegyndt udbetaling er der tilknyttet en depotsikring. Udbetalingen vil ske som et engangsbeløb til dine efterladte, efter der er fratrukket 40%. Depotsikringen bortfalder, når du fylder 75 år, det anbefales derfor at starte udbetaling inden.
  • Når udbetalingen starter, er der tilknyttet en forsikring ved død til de efterladte, denne forsikring kan fravælges. Forsikringen koster maksimalt 10% af opsparingen og sikrer udbetaling til de efterladte i typisk 15-20 år.


Investering

Når du opretter en Livrente gennem Merkur, har du mulighed for at investere din pensionsopsparing i bæredygtige og etisk screenede investeringsfonde. Læs mere om at investere her.

Merkur indberetter de indbetalte beløb til SKAT. Du skal dog selv sørge for, at kontrollere din fortrykte årsopgørelse, for at sikre at du får fradrag for dine private indbetalinger.

Kontakt os, hvis du vil vide mere om dine muligheder, når det gælder pension.